Elfen Lied - RECENZE

28. prosince 2011 v 12:00 | Black* Rock Shooter
Diclonius - nový poddruh lidí, který je má nahradit. Lidstvo se samozřejmě nemíní jen tak vzdá, a vzniká ústav, kde se začíná ono "onemocnění" zkoumat a kde jsou eliminováni přebyteční dicloniové. Dicloniuse podle jednoho určitě poznáte - mají totiž růžky připomínající ouška. To ale není vše. Jejich schopností je pomocí myšlenek vyvolávat neviditelné ruce, takzvané vektory, pomocí kterých jsou schopni vás rozsekat na několik kousků.
Každý Diclonius má jiný počet vektorů a jinou vzdálenost, kam dosáhnou. Kromě toho je schopen vkládat svou DNA do lidí a ta se pak přenáší na jejich potomky.

Lucy utekla z výzkumného zařízení.
Ránou do hlavy se probudí její druhé já, milá a hodná a až děsivě roztomilá Nyu. Tu na pláži objeví chlapec jménem Kouta společně se svou sestřenicí Yukou a vezmou Lucy s sebou.
Potom je k dopadení Lucy vyslán další Diclonius. A tím je Nana, jejíž dosah vektorů je větší než ten Lucy, ale ani tak není schopná Lucy porazit. Hlava celého ústavu nakonec nařídí zabití Nany, která v boji s Lucy přišla o ruce i nohy.
To se všek nelíbí hlavnímu vědci zabívající se tou "nemocí" Kuramovi, který k Naně přilnul jako ke své dceři.
Pomůže jí utéct, aby nebyla zabita.
Nana se nakonec dostane do domu, kde bydlí i Lucy, Kouta, Yuka a Mayu, při pohledu na Lucy (resp. na její milé a roztomilé druhé já) ji napadne, ale za tu zlou je v tu chvíli sama Nana.
Nakonec Kouta svolí, aby u nich mohla zůstat. A jak sama Nana zjistí, Lucy mají všichni rádi.

Když už se nalezení a odvlečení Lucy zdá pro vědce nemožné, rozhodnou se pro velmi nebezpečnou věc.
Rozhodnou se použít nejsilnějšího a nejobávanějšího Dicloniuse, který je horší než Lucy.
Neříkají jí jménem, jen číslem. A to 35.
Je to Diclonius, který má nejdelší dosah vektorů a také největší počet vektorů. Zatímco většina Dicloniů má 2 páry (takže celkem 4 vektory) ona jako jediná jich má 36.
Jak se později ukáže, když se narodila, byli jí do těla voperovány výbušniny, aby si zajistily její poslušnost.
A také jak se ukáže ještě později tento Diclonius nesoucí jméno Mariko je opravdovou dcerou vědce Kuramy.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Suzaku Suzaku | Web | 28. prosince 2011 v 12:06 | Reagovat

To jsem viděla ^^ opravdu užasné anime

2 Gabrielle Beatrice Bone Michaelis van Dorcell Gabrielle Beatrice Bone Michaelis van Dorcell | E-mail | Web | 28. prosince 2011 v 13:20 | Reagovat

Jediné anime,na ktoré som si sama spravila aj recenziu :3

3 Kaya-chan Kaya-chan | Web | 28. prosince 2011 v 14:45 | Reagovat

je to užasné anime :).. ale ten začátek to brutalní.. jsem se na to málem ani nepodívala, ale dokoukala jsem to :).. Elfen lied byla moje 3 anime co jsem viděla :)

4 Mineko M.S. Mineko M.S. | Web | 28. prosince 2011 v 14:47 | Reagovat

Tvoja recenzia? Vážne dobre napísaná. O tomto anime som už veľa počula, ale nejak si naň netrúfam.

5 Black~ Nikolaevich Hell ♥ Black~ Nikolaevich Hell ♥ | E-mail | Web | 28. prosince 2011 v 15:01 | Reagovat

[4]: To co je zarovnaný na střed jsem psala já... Co je normálně (takže ten odstavec uprostřed) jsem opsala z wikipedie

6 Kayo Kentaro Schiffer Kayo Kentaro Schiffer | E-mail | Web | 28. prosince 2011 v 15:20 | Reagovat

Mehau. To vypadá dobře.. XDD sice jsem si kdysi řekla, že se na to podívám, ale ještě jsem se k tomu nedostala... :-D

7 Mineko M.S. Mineko M.S. | Web | 28. prosince 2011 v 15:49 | Reagovat

Ok, dobre vedieť, pretože som nevedela či ju napísal niekto iný, ale keďže si tam nemala uvedený zdroj tak som si myslela, že ty ^^
A tí dvaja z fotiek sú Reno a Ko-ki x)

8 Anný-chan Anný-chan | Web | 28. prosince 2011 v 16:55 | Reagovat

To zní luxusně.. *O* A nejsou vektory šipky? o.O Jinak.. Tu recenzi jsi napsala ty? :) A kde na to koukáš? ^^

9 Werusiik Werusiik | Web | 28. prosince 2011 v 21:27 | Reagovat

Moc pěkná recenze ^^ Anime je velmi úžasné :3 V jednu chvíli..potom co jsem to anime dokoukala jsem měla EL mánii :D:D Mohla by být druhá řada, protože zakončení bylo velmi smutné :( Ti dva zjistí, kdo jsou, že se znají z dřívějška a políbí se. Najednou ona odejde na sebevražednou akci a na konci se rozběhnou hodiny, což by mělo značit, že je živá, ale nikde jí neukážou...hrozný konec -_-
Můžeme jen doufat :)

10 Nuun Nuun | Web | 29. prosince 2011 v 2:34 | Reagovat

Někdy se vyplatí vybírat podle názvu anime.. a stále si stojím za tím, že lepší název není Elfen Lied zní tak krásně *.*

Já jsem se v tom našla před pár lety. A to ˝Nyuuu˝ :3 ! Anime snad ani nekomentovat - po prvním díle nad hlavou velký otazník a oči zahleděné do odrhaných končetin valících se v krvy.. muh, ale má své kouzlo..

11 Doragon Doragon | Web | 29. prosince 2011 v 12:54 | Reagovat

Naprosto úžasnej animáč ^^♥♥♥

12 klarinqqqa-chan klarinqqqa-chan | E-mail | Web | 29. prosince 2011 v 19:11 | Reagovat

hmmm hmmm zní to zajímavě... kdyby mi šel internet tak už se dívám! Ale řekněme že i to anime je celkem složité (ne jen cesta k němu)

13 Enari Enari | E-mail | Web | 30. ledna 2013 v 12:45 | Reagovat

Elfen Lied - finální hřebík do rakve mého starého já. Po shlédnutí EL jsem se definitivně dala na dráhu otaku a nepřestanu za to být Lucy nadosmrti vděčna.

Dobrá recenze;) Ještě by to chtělo poznámku, že manga je víc gory/icha/hentaiovská... zvlášť poslední kapitoly byly extra explicitní...

14 Blackie☆ *ω* Takagi Blackie☆ *ω* Takagi | E-mail | Web | 30. ledna 2013 v 14:17 | Reagovat

[13]: Mno tak já jsem mangu nečetla, protože mangy k anime mě nebaví :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Just because you really like a character.
Doesn't mean you're going to cosplay them well.


Obrázky čerpám z:
DeviantArt
Zerochan
Google

Videa jsou samozřejmě z Youtube